Skip to content
21.5.2021

Maaottelumarssin hengessä Kanta-Hämeen metsissä ja poluilla

TuusRes otti ainakin yhden taisteluparin voimin osaa Maaottelumarssin muistomarssille toukokuussa 2021. 

TuusRes Lippu

Tokihan yhdistyksen lippu piti ottaa mukaan!

Etelä-Hämeen luontoreitit olivat aurinkoisen kevätpäivän ajan marssipartiomme (Kari M. ja Ville K.) mielenkiinnon kohteena, kun suuntasimme Maaottelumarssin hengessä marssimaan omaa osuuttamme veteraanien hyväksi ja oman fyysisen kunnon kohentamiseksi. Aurinkoinen sää ja kesään heräävä luonto loivat mitä upeimmat puitteet reissulle. Lisää tietoa Haastemarssista löydät täältä.

Reitin lähtöpisteeksi valikoimme Hämeenlinnan Reserviläisten – Reservin Aliupseerien Majan – vai pitäisikö sanoa tukikohdan. Hämeenlinnan Suvipielisellä. Sieltä löytyi mukava liittymäkohta Ilves-reitille. Matkaa tehtiin kaikessa rauhassa – pois lukien mukana ollut ”sotakoira”, jolle keväinen metsä tarjosi suhteettoman paljon erilaisia tuoksuja ja virikkeitä. Välillä ihailtiin maisemia ja välillä pidettiin juomataukoja. Lämpötila nousi päivän mittaan yli +20C ja aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta. Pidempi kahvi- ja evästauko pidettiin Heinisuon reunassa, Nummen Eränkävijöiden laavulla.

Reitti kuljetti meitä niin kuivilla kangasmaastoilla kuin Heinisuon yli pitkospuita pitkin. Reittiä itsessään voi suositella normaalikuntoisille kansalaisille, mutta muutamat paikat ovat (ainakin keväällä) hieman haastavia ja märkiä. Kunnon kengillä ja vaihtosukilla pärjää melko hyvin. Lisätieoja Näistä maatoista ja reiteistä löydät tämän linkin takaa. Juomahuoltoon kannattaa satsata, sillä reitin varrella ei ole juomavettä saatavilla. Toki suosta voi ottaa vettä, keittää ja puhdistaa – mutta noin vinkkinä…

Kuksa

Kahvitauko Heinisuolla

Emme pitäneet kiirettä vaan taivalsimme kaikessa rauhassa ilman häiriötekijöitä. Iltapäivän lopulla saavuimme kierroksemme päätteeksi lähtöpisteeseen Suvipieliselle. Matkaa taitoimme hieman yli 10km kuten oli suunniteltukin. Reissun aikana heräsi ajatus jo seuraavasta reissusta, joka voisi olla vaikkapa tulevana kesänä RESULin Neljän päivän marssi.

Lähdetään liikkeelle ja pidetään kenttäkelpoisuudestamme huoli jatkossakin!

MARS, MARS!

 

Kari Mononen

TuusRes varapj.